ŠKODA ENYAQ iV aduce o structură nouă a gamei de produs și opțiuni de echipare Design Selection ce reflectă stilul locuințelor moderne

ŠKODA ENYAQ iV aduce o structură nouă a gamei de produs și opțiuni de echipare Design Selection ce reflectă stilul locuințelor moderne

›  Primul model ŠKODA construit pe baza platformei modulare de electrificare MEB a Grupului Volkswagen

›  ŠKODA ENYAQ iV poate fi configurată cu ușurință, în doar șase pași simpli

›  Într-un interviu, Kateřina Vránová, cea care conduce departamentul Culori și Elemente de Decor al ŠKODA AUTO vorbește alături colegul ei, Stefan Webelhorst, despre materialele sustenabile folosite, prezentând și un material video ce explică modul în care poate fi personalizat interiorul automobilului

Mladá Boleslav, februarie 2020 – Odată cu ENYAQ iV, ŠKODA AUTO lansează și o nouă structură pentru gama sa de produse și un concept nou inovator pentru interior, pășind totodată ferm în epoca mobilității electrice. Primul model ŠKODA bazat pe platforma modulară de electrificare MEB a Grupului Volkswagen oferă opțiunile de echipare Design Selection noi, pentru personalizarea interiorului. Opțiunile Design Selection sunt inspirate din mediile de locuit moderne și completează liniile de echipare existente. Culorile și materialele sunt perfect coordonat. În interviul redat în continuare, Kateřina Vránová, cea care conduce departamentul Culori și Elemente de Decor al ŠKODA AUTO vorbește alături colegul ei, Stefan Webelhorst, despre materialele alese, multe dintre acestea fiind naturale, procesate sustenabil sau reciclate și demonstrează pe baza unui video cât de simplu poate fi configurată noua ŠKODA ENYAQ iV, în doar 6 pași.

SUV-ul 100% electric ŠKODA ENYAQ iV este primul model al producătorului ceh de automobile construit pe baza platformei modulare de electrificare MEB a Grupului Volkswagen și combină tehnologiile inovatoare cu un limbaj de design progresist și emoțional. ENYAQ iV este fabricat la unitatea principală de producție ŠKODA, în Mladá Boleslav, Cehia, fiind astfel singurul model bazat pe platforma MEB ce este produs în afara Germaniei. Sistemele de propulsie fără emisii nu sunt singurele aspecte de sustenabilitate pe care ŠKODA AUTO pune mare preț. Astfel, la interiorul modelului ENYAQ iV este folosită, de pildă, pielea tăbăcită fără chimicale, ci cu un extract din frunze de măslin. Se face remarcată și tapițeria din lână naturală virgină și poliester din sticlele PET reciclate.

Amestecul compus în proporție de 60% din poliester reciclat și 40% lână virgină asigură, de asemenea, un climat plăcut pentru ocupanți. Lâna este una dintre fibrele cu cea mai mare capacitate de absorbție a umezelii și are, de asemenea, efect răcoritor, permite trecerea aerului și totodată filtrează substanțele poluante și mirosurile din aer. Lâna folosită este testată independent și certificată conform standardelor stricte definite de Woolmark Company. Tapițeria poartă eticheta Wool Blend Performance acordată produselor ce conțin între 30 și 49,9% lână virgină.

Noua structură a ofertei este transparentă și clară, cu un total de 12 opțiuni Design Selection cu combinații unice corespunzătoare diferitelor stiluri de viață, de la modern sau premium, la sport. În funcție de dimensiunea bateriei, de trenul de rulare și versiunea modelului, clienții pot alege din până la cinci astfel de combinații inspirate din mediile de locuit. Opțiunile de personalizare sunt grupate în 11 pachete tematice, iar pentru toate liniile de echipare sunt disponibile numeroase funcții și servicii adiționale.

Care este filozofia din spatele opțiunilor Design Selection oferite pentru ŠKODA ENYAQ iV?

Kateřina Vránová: Petru multe persoane, automobilul lor este un loc personal, la fel cum este și locuința lor. Este un loc unde petrec mult timp și unde își doresc să se simtă bine, în largul lor. Și la fel cum se întâmplă și la locuințe, gusturile variază enorm. Unii clienți preferă o atmosferă modernă și clară, alții preferă exclusivitatea și confortul sau un design deosebit de sportiv. Pentru opțiunile Design Selection ne-am inspirat din aceste medii de locuit, pe care le-am transferat la interiorul modelului ENYAQ iV, pentru a extinde senzația de ”acasă” și în automobil. Echipa noastră a avut mare grijă ca materialele și culorile să se completeze și să se asorteze perfect. Totul a fost astfel proiectat încât să sublinieze și optimizeze un anumit stil de viață, fără ca clientul să fie nevoit să se preocupe cu combinația ideală a detaliilor.

Ce astfel de stiluri de locuit sunt disponibile pentru ENYAQ iV?

Stefan Webelhorst: ENYAQ iV 50 oferă opțiunea Design Selection de intrare în gamă, numită Studio, la care forma urmează funcția, pentru a crea o ambianță curată, neîncărcată. Începând cu ENYAQ iV 60, automobilul este echipat standard cu Design Selection Loft. Acesta reflectă stilul apartamentelor moderne, specifice familiilor tinere. Opțiunile Design Selection Lounge și Suite sunt mai exclusive, oferind, de exemplu, tapițerie din piele sau finisaje Piano lucioase. Cele două varianta RS Lounge și RS Suite pentru ENYAQ iV vRS sunt, desigur, deosebit de sportive. Pentru versiunile ulterioare ale modelului, SPORTLINE și L&K, sunt planificate și alte opțiuni Design Selection adiționale. Opțiunile Design Selection Lodge și ecoSuite sunt preferatele mele.

Cum așa? Prin ce se disting aceste două variante?

Stefan Webelhorst: Materialele sunt alese cu orientare pronunțată spre sustenabilitate. Varianta Lodge oferă în premieră tapițeria realizată în proporție de 40% din lână virgină, fiind astfel distinse cu emblema de calitate Woolmark Company. Restul de 60% al tapițeriei este poliester reciclat din sticle PET. Tapițeria are o suprafață deosebit de plăcută la atingere și asigură un climat excelent. Această tapițerie este opțiunea perfectă pentru clienții care pun preț atât pe planeta noastră, cât și pe estetică. Opțiunea ecoSuite oferă piele în nuanța Cognac, produsă fără utilizarea de chimicale. În schimb, am folosit extract din frunze de măslin pentru tăbăcire. Această piele este folosită, de asemenea, pentru ediția specială ”Founders Edition” ce va fi fabricată doar în 1895 de unități, 1895 fiind anul în care a fost înființată ŠKODA.

Alături de Design Selection, ŠKODA a introdus și o nouă structură a gamei pentru ENYAQ iV. Cum se explică această modificare?

Kateřina Vránová: Dorim să oferim clienților un proces cât mai simplu, intuitiv și transparent de configurare a automobilului. Cu această nouă structură, noul ENYAQ iV poate fi personalizat în doar șase pași. După ce clientul a selectat mai întâi mărimea bateriei și motorul electric dorit, el poate alege opțiunea Design Selection preferată și culoarea automobilului, decorul cromat și jantele. Al patrulea pas constă apoi în alegerea dotărilor opționale. Am structurat opțiunile pe 11 teme, în pachete opționale, ca de pildă pentru infotainment, sisteme de asistență, climatizare sau confortul scaunelor. Cele mai multe dintre aceste pachete sunt disponibile în variantă de bază și în variantă Plus. Pasul cinci include diferite opțiuni separate disponibile pentru fiecare model ENYAQ iV, ca de pildă cârligul de remorcare, pompa de căldură și funcția de încărcare rapidă la 100 sau 125 kW. Procedura de configurare va fi apoi încheiată cu opțiunea de extindere a garanției și cu pachetele de service pentru întreținere.