Škoda Scala
Fă pasul!

Škoda Scala test drive

test-drive-skoda.png

Škoda Scala este un model absolut nou şi oferă un nivel ridicat de siguranţă activă şi pasivă, precum şi faruri şi blocuri optice spate full-LED, plus spaţiu din plin şi numeroase soluţii Simply Clever. Puteți alege din cinci motoare, cu puteri între 66 kW (90 CP) şi 110 kW (150 CP). Hatchback-ul cu cinci uşi îmbină designul emoţional cu utilitatea şi conectivitatea de ultimă oră.

Fiind prima dată când intră în producţia de serie, noul limbaj de design emoţional a fost implementat la interiorul şi exteriorul modelului Škoda Scala. Prezentarea în premieră a acestui limbaj atractiv a avut loc la Salonul Auto de la Paris, sub forma conceptcar-ului ŠKODA VISION RS. Totodată, noul model face un pas mare înainte şi în privinţa evoluţiei tehnice, oferind dotări inovatoare, disponibile până în prezent doar în clasele auto superioare. Astfel, denumirea Scala ce provine din limba latină i se potriveşte perfect noului model. Cuvântul înseamnă scară. Scala escaladează mai multe trepte pe scara evoluţiei mărcii Škoda şi, totodată, redă perfect valorile mărcii, rezumate de expresia "ingeniozitate discretă".

skoda-scala-ext-1.jpgskoda-scala-ext-2.jpgskoda-scala-ext-3.jpgskoda-scala-interior-01.jpgskoda-scala-interior-02.jpg

 

CURAJUL TE DUCE MAI DEPARTE

În ciuda dimensiunilor sale compacte, Škoda Scala oferă foarte mult spaţiu interior pentru un automobil din segmentul compact.

skoda-scala-motiv1.jpg

ELEGANȚĂ DINAMICĂ

Fiind prima dată când intră în producţia de serie, noul limbaj de design emoţional a fost implementat la interiorul şi exteriorul modelului Škoda Scala. Prezentarea în premieră a acestui limbaj atractiv a avut loc la Salonul Auto de la Paris, sub forma conceptcar-ului ŠKODA VISION RS. Designul exterior se evidențiază prin formele plastice, elementele dinamice și un joc spectaculos de lumini și umbre.

skoda-scala-motiv2.jpg

UN NOU CLASIC

Interiorul modelului Škoda Scala se inspiră din designul dinamic al exteriorului, imbinând ergonomia ingenioasă specifică modelelor ŠKODA cu linii curbate cu eleganță. Materialele moi sunt plăcute, display-ul are dimensiuni deosebit de mari, iar spațiul este generos în toate direcțiile.

 

skoda-scala-motiv3.jpg

UN LUCRU SIGUR

Și in domeniul siguranței Škoda Scala dispune de numeroase sisteme de siguranță cu care sunt echipate doar modelele din segmentele superioare ale pieței auto: sisteme avansate de asistență a șoferului, până la nouă airbag-uri, asistentul de urgență ”Emergency Assist”.

skoda-scala-motiv4.jpg

BUCURAȚI-VĂ DE O CĂLĂTORIE FERICITĂ CU FAMILIA

Urcați în mașină împreunî cu întreaga familie și porniți într-o nouă aventură. Portbagajul de 467 de litri vă asigură că nu veți avea dureri de cap cu încărcarea bagajelor. Măsuțele pliante sunt pregătite pentru jocurile copiilor dumneavoastră. Și plecați! Informațiile despre trafic online vă oferă știrile din trafic de care aveți nevoie pentru a evita obstacolele și temerile.

skoda-scala-motiv5.jpg

GĂSIȚI TIMP PENTRU VOI

Vinerea seara este perfectă pentru o cină în doi. Pe măsură ce vă îndreptați spre restaurant relaxați-vă în scaunele încălzite acoperite cu microfibre și bucurați-vă de aerul condiționat climatic cu două zone. Lăsați parcarea în grija Parking Spaces. Și dacă plouă există o umbrelă în portiera șoferului. 

skoda-scala-motiv6.jpg

SALUTAȚI-VĂ PRIETENUL CEL MAI BUN

Luați-vă prietenul cu patru picioare undeva unde nu a mai fost înainte, cu Škoda Scala. Câinele se va bucura de confortul celui de-al doilea rând de scaune unde poate fi în siguranță cu o centură de siguranță pentru câini. Tapițeria scaunului va fi păstrată curată cu ajutorul protecției pentru bancheta spate. Tot ce trebuie să faceți este să vă gândiți unde plimbați câinele...

 

TEHNOLOGIE DE VÂRF

Platforma AQ MQB de ultimă generație pe care este construit modelul Škoda Scala permite mașinii să fie echipată cu tehnologie avansată pentru a face fiecare unitate mai confortabilă, mai economică și mai sigură.

scala-ext-1.jpg

MOTOARE PUTERNICE ȘI ECOLOGICE

Cu Scala puteți alege motoarele pe benzină de 1,0 și 1,5 TSI sau motorul Diesel 1.6 TDI. Puterea variază între 70 și 110 kW și este transmisă roților din față. Tipurile de transmisie sunt: manuală cu 5 sau 6 trepte și automată, DSG, 6 trepte și 7 trepte de viteză.

skoda-scala-cockpit.png

O NOUĂ PERSPECTIVĂ

Experiența la volanul modelului Scala vă face să vedeți plăcerea condusului într-o lumină nouă. Volanul multifuncțional vă permite să rămâneți la curent cu ce se întâmplă în cockpit-ul personalizabil. Dacă vă place o plimbare dinamică, Sport Chassis Control este făcut pentru dumneavoastră. Acest lucru coboară șasiul cu 15 mm și adaugă amortizoare reglabile în două moduri: Normal și Sport. Modul dinamic oferă caracteristici mai ferme pentru experiență sportivă. 

skoda-scala- tech-faruri.png

VEDEȚI ȘI VEDEȚI-VĂ

Standarde ridicate de siguranţă, fără compromisuri: Škoda Scala oferă faruri şi blocuri optice spate full-LED, pentru condiţii optime de siguranţă şi vizibilitate excelentă, indiferent de vremea şi de lumina de afară. Atmosfera plăcută de la interior este accentuată de iluminarea ambientală cu LED.

skoda-scala-sisteme.png

SISTEMELE DE SIGURANȚĂ ȘI INFOTAINMENT

Škoda Scala oferă sisteme de ultimă oră pentru asistenţă, precum şi pentru confort şi siguranţă, plus conectivitate avangardistă. 

Scala este prima Škoda care dispune de cea mai nouă generaţie de sisteme de infotainment, cu ecranul liber poziţionat, la înălţime mai mare, în câmpul vizual imediat al şoferului. Afişajul opţional Virtual Cockpit oferă cea mai mare suprafaţă de afişare din segment, de 10,25 inchi și permite șoferului să aleagă între cinci vizualizări diferite. Sistemele infotainment disponibile, bazate pe Matrix Infotainment Modular de ultimă generație, au un ecran touchscreen de până la 9,2 inchi care este poziționat deasupra panoului de instrumente, în câmpul vizual imediat al șoferului.

Škoda Scala: date tehnice

skoda_scala_date_tehnice.png