PREȚURI ȘI DATE TEHNICE PENTRU NOUA ŠKODA ENYAQ 

Lista de prețuri ŠKODA ENYAQ iV

CONFIGUREAZĂ MODELUL DORIT>>

Vehiculele usoare pentru pasageri (categoria M) si vehiculele usoare comerciale din categoria N1 (clasa I) au fost omologate de tip potrivit procedurii de testare a vehiculelor usoare armonizata la nivel mondial (WLTP - World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) si corespund normei de poluare Euro 6d-ISC-FCM. Incepand cu 1 ianuarie 2021, potrivit reglementarilor legale, vehiculele noi din categoriile M și N1 (clasa I) trebuie sa respecte o noua norma de poluare, anume norma Euro 6d-ISC-FCM, care inlocuieste norma Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC, respectiv, pentru vehiculele electrice hibride, norma Euro 6d-ISC, utilizate pana la data de 31 decembrie 2020.

In ceea ce priveste vehiculele electrice, acestea au fost omologate de tip potrivit procedurii WLTP si corespund normelor de poluare aplicabile in prezent.

De asemenea, vehicule usoare comerciale din categoriile N1 (clasele II si III) si N2 au fost omologate de tip potrivit procedurii WLTP si corespund normei de poluare Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC sau Euro 6d-ISC-FCM aplicabila in prezent.

Valorile de consum si emisii de CO2 ce privesc categoriile de vehicule mentionate mai sus sunt aferente normei de poluare aplicabile si sunt masurate conform procedurii WLTP. Valorile de consum si de emisii NEDC (New European Driving Cycle - Noul Ciclu de Conducere European, care a fost inlocuit de procedura WLTP) sunt derivate din valorile WLTP obtinute potrivit acestei din urma proceduri.

Valorile de consum si emisii efective ale vehiculului/vehiculelor livrat pot sa devieze usor fata de cele comunicate initial in faza de rezervare sau la momentul efectuarii comenzii. Acestea sunt influentate si de conduita in trafic si de alti factori ce nu tin de domeniul tehnic (de exemplu, conditiile de vreme sau conditiile de trafic). De asemenea, dotarile optionale si accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, instalatie de climatizare etc.), pot modifica parametrii relevanți ai vehiculului, de exemplu, greutatea, rezistenta la rulare si aerodinamica, rezultand astfel abateri ale datelor de consum si emisii CO2 pentru modelul configurat.

Mai multe detalii privind caracteristicile vehiculului, inclusiv valorile de consum si emisii CO2 pot fi obtinute la dealerii autorizati. De asemenea, mai multe detalii despre procedura WLTP, valorile de consum si emisii, precum si elementele care influenteaza aceste valori pot fi obtinute accesand pagina de internethttps://www.skoda.ro/despre-skoda/wltp .