Dotări de confort pentru noua ŠKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ oferă spaţiu generos şi confort din plin pentru toţi ocupanţii. Afişajul opţional Virtual Cockpit cu ecran de 10,25 inchi poate fi personalizat şi permite selectarea mai multor layout-uri atractive. Display-ul Maxi DOT de 3,5 inchi este inclus în echiparea standard. Iarna, parbrizul încălzit se degivrează rapid, pentru vizibilitate sigură, iar volanul încălzit optimizează confortul. Volanul este disponibil şi în varianta multifuncțională sport, îmbrăcat în piele şi cu padele pentru transmisia automată DSG. Ajustările electrice sunt opţionale pentru scaunul şoferului, precum şi pentru scaunele sport din pachetul Dynamic. Echipat cu linia Ambition de dotare, KAMIQ dispune de sistemul de aer condiţionat în dotarea standard. La linia de echipare Style, sistemul de climatizare Climatronic cu reglaje pe 2 zone şi cu senzor de umiditate garantează temperatura perfectă în orice situaţie. Sistemul Climatronic poate fi controlat folosind butoanele de pe panoul de comandă, iar ajustările sale avansate pot fi efectuate prin intermediul ecranului tactil al sistemului de infotainment. Pentru a reduce la minimum riscul ca automobilul să fie furat sau sparte şi pentru a economisi energia din baterie, KESSY opreşte automat semnalul emis de cheie, dacă acesta nu a fost deplasată timp de 15 minute. Când cheia este mutată, semnalul este reactivat automat. 

 

CONECTIVITATE.jpg

Infotainment şi conectivitate

Sistemele Swing, Bolero şi Amundsen fac parte din a treia generație a matricei modulare de sisteme de infotainment a Grupului Volkswagen şi oferă afişaje cu dimensiuni între 6,5 şi 9,2 inchi. Sistemele pot fi echipate opţional cu sistemul ŠKODA de sunet cu zece difuzoare. KAMIQ este în permanenţă on-line, datorită eSIM-ului LTE integrat. Astfel, de exemplu, poate fi optimizată în permanenţă navigaţia. Laura, asistentul digital ŠKODA, răspunde la comenzi vocale, susţinută fiind şi de date on-line. Alături de comenzile simple, asistentul înţelege şi comenzile liber formulate şi diferite dialecte.

eSIM-ul nu permite doar funcţia eCall, ci asigură şi accesul la serviciile on-line mobile ŠKODA Connect, inclusiv Care Connect cu acces de la distanţă la automobil şi Service Proactiv, precum şi Infotainment Online. Aplicaţiile de infotainment pot fi descărcate din automobil prin intermediul Shop-ului. Sunt disponibile, de asemenea, tehnologia SmartLink pentru conectarea dispozitivelor prin Apple CarPlay, Android Auto sau  MirrorLink™ (opţional Wireless SmartLink), un hotspot WiFi, până la două porturi USB-C în faţă şi două în spate şi un Phone Box ce permite încărcarea inductivă a smartphone-ului.

CONECTIV-1.jpg

CONECTIV-3.jpg

CONECTIV-2.jpg

Motoarele şi şasiul

Gama de motoare este compusă din trei opţiuni TSI pe benzină cu cilindreea de 1,0 sau 1,5 l, plus un motor diesel 1,6 TDI. Puterile variază între 95 şi 150 CP.  Motoarele pot fi echipate cu o transmisie manuală cu 5 sau 6 trepte sau cu o transmisie automată DSG cu 7 trepte. Toate îndeplinesc cerinţele normei de poluare Euro 6d-TEMP. KAMIQ are un şasiu nou dezvoltat, ce oferă o gardă la sol crescută cu 39 mm faţă de SCALA. KAMIQ poate fi dotat opţional cu Controlul sport al şasiului, la care garda la sol este redusă cu 10 mm şi care permite comutarea între profilul Normal şi Sport, folosind Funcţia de selectare a modului de condus (Driving Mode Select). 

motoare.jpg