Infotainment

CITIGO se dovedește inteligent atunci când vine vorba de divertisment la bord. Campionul ŠKODA pentru oraș oferă mai multe modalități de a vă transforma fiecare călătorie într-o experiență plăcută și plină de bucurii.

​Radio SwingRadio BluesPhone holder with appsSound system

Gama de motoare

Move&Fun: aplicaţia pentru informaţii şi entertainment


Aplicaţia Move&Fun oferă informaţii şi entertainment şi este disponibilă pentru telefoane cu sisteme de operare iOS şi Android. Mai întâi, telefonul este introdus în suportul dedicat şi este conectat la sistem prin Bluetooth. Numerele din agenda telefonică şi listele audio pot fi accesate acum cu ajutorul comenzilor maşinii. De la computerul de bord sunt preluate consumul de combustibil şi alte informaţii utile. Funcţia DriveGreen a aplicaţiei Move&Fun permite şoferului să îşi optimizeze stilul de condus.

ŠKODA CITIGO este oferită cu trei motoare moderne cu trei cilindri – două versiuni pe benzină şi una cu gaz natural. Motoarele de 1 litru montate transversal îşi transmit puterea către roţile din faţă. În ciuda capacităţii cilindrice mici, motoarele se disting prin cuplul înalt şi nivelul redus de zgomot.

motoare.pdf.jpg

Motorul de bază este 1.0 MPI cu 44 kW (60 CP) şi un cuplu de 95 Nm la 3.000 rpm. ŠKODA CITIGO cu acest motor accelerează de la 0 la 100 km/h în 14,4 secunde, atinge o viteză maximă de 162 km/h şi consumă în medie 4,1 litri de benzină la 100 de kilometri.

 La motorul 1.0 MPI de 55 kW (75 CP), 90% din acelaşi cuplu de 95 Nm este disponibil constant între 3.000 şi 6.000 rpm, oferind astfel o înaltă agilitate la practic orice turaţie. Puterea suplimentară se datorează noului sistem de management al motorului cu trei cilindri. Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în 13,5 secunde, atinge o viteză maximă de 173 km/h şi consumă în medie 4,1 litri de combustibil la 100 de kilometri.

 A treia opţiune este motorul 1.0 G-TEC alimentat cu gaz natural comprimat. De asemenea în trei cilindri, acest propulsor este optimizat pentru a funcţiona cu gaz natural şi produce 50 kW (68 CP). Această variantă a ŠKODA CITIGO accelerează de la 0 la 100 km/h în 16,3 secunde, are o viteză maximă de 165 km/h şi consumă doar 4,5 m3 de gaz natural la 100 de kilometri. Emisiile de CO2 sunt de doar 82 g pe kilometru.

 Toate valorile sunt valabile pentru varianta cu cutie manuală cu 5 trepte, sistem Start-Stop şi funcţie de recuperare a energiei de frânare.