5 stele la siguranță pentru ŠKODA CITIGO

 

CITIGO oferă în pachetul standard o gamă largă de echipamente de siguranță, printre care ESP, ASR, ABS, MSR, EDS, HHC, RKA și patru airbag-uri. O mașină care a făcut istorie - una dintre primele din clasa ei care au primit 5/5 stele la testele Euro NCAP.

Una dintre numeroasele funcţii de siguranţă activă care asigură nivelul înalt de siguranţă este funcţia de frânare automată City Safe Drive. Funcţia de frânare de urgenţă, disponibilă opţional, ajută la prevenirea coliziunilor în traficul urban. Acest sistem de asistenţă se activează automat la viteze între 5 şi 30 km/h. Un senzor laser integrat în parbriz scanează o zonă de 10 metri în faţa maşinii. În cazul unei coliziuni iminente – şi dacă şoferul nu reacţionează – sistemul de frânare se amorsează, iar funcţia de frânare hidraulică Brake Assist este pregătită să intervină. Dacă este necesar, sistemul acţionează frânele cu putere maximă pentru a opri maşina complet sau, dacă şoferul nu frânează suficient de tare, intervine pentru a suplimenta forţa de frânare până la nivelul maxim. În funcţie de viteză şi situaţie, funcţia City Safe Drive poate preveni aşadar o coliziune sau cel puţin reduce considerabil consecinţele grave ale unui accident.

citigo-5d-safety-city-safe.jpg

Airbag-urile și protecția la impact

ŠKODA CITIGO oferă un concept de siguranță unic în clasa mașinilor mici. Pe lângă airbag-urile frontale pentru șofer și pasager, echiparea standard cuprinde și airbag-urile speciale pentru cap & torace pentru protecția în caz de coliziune laterală a ocupanților locurilor din față.

citigo-5d-safety-airbags-01.jpgcitigo-5d-safety-airbags-02.jpgcitigo-5d-safety-airbags-03.jpgcitigo-5d-safety-airbags-04.jpg