ŠKODA Rapid Spaceback

MOTIVE.jpg

Siguranță

Design chic

Simply Clever

Incredibil de mult spațiu

SmartLink și SmartGate

Prietenos cu mediul

Un automobil compact cu o prospețime sportivă

Noua ŠKODA Rapid Spaceback are un aspect exterior independent și clar, cu un șic special. Este o mașină care inspiră o sportivitate revigorantă și dinamism elegant, ceea ce o face să fie atractivă și interesantă încă de la prima privire. Imaginea laterală oferă accente speciale. În comparație cu modelele hatchback convenționale arată mai sportivă și alungită, aproape ca un coupe, ceea ce o face să iasă în evidență în fața concurenței. 
Silueta dinamică a modelului ŠKODA Rapid Spaceback este marcată de linii clare, un ampatament lung (2.602 milimetri) și de linia mediană înaltă și precisă. Rapid Spaceback are între montanţii ‘C’ și ‘D’ un al treilea geam lateral. 
Personalizarea reprezintă un aspect central al acestui automobil, unul dintre elementele importante ale noului Rapid Spaceback fiind uriașa trapă panoramică din sticlă, disponibilă ca dotare opțională. Această trapă, realizată din sticlă atermică, se întinde de la parbriz până la geamul din spate, oferind pasagerilor un câmp vizual neobstrucționat asupra cerului. Combinat cu trapa panoramică din sticlă, geamul din spate prelungit, oferit ca dotare opțională, constituie o trăsătură distinctivă adițională a designului. În această formulă, sticla atermică a geamului din spate ajunge aproximativ zece centimetri mai jos pe hayon decât în cazul geamului spate normal. În conexiune cu trapa panoramică din sticlă, suprafața din sticlă atermică începe de la parbriz și se întinde pe tot plafonul, pătrunzând adânc în hayon. Eleronul negru, montat la terminația superioară a geamului din spate, accentuează impresia dinamică.
Partea din spate a mașinii accentuează caracterul sportiv al modelului ŠKODA Spaceback. Aceasta include linii clare și creează o impresie echilibrată și ordonată. Un difuzor de aer, de culoare neagră, subliniază în mod egal orientarea pe orizontală a elementelor precum și blocurile optice spate de dimensiuni mari, care au forma tipică a literei ‘C’. 
Până la montantul B, designul părții frontale al modelului ŠKODA Rapid Spaceback are la bază limuzina Rapid. Elementele de bază sunt: o grilă proeminentă, cu 19 lamele verticale și o ramă cromată, noua siglă a mărcii, montată pe partea rotunjită, din față, a capotei, poziționarea în formă de trifoi a farurilor și luminilor de ceață.

rapid-spaceback-design-exterior-01.jpgrapid-spaceback-design-exterior-02.jpgrapid-spaceback-design-exterior-03.jpgrapid-spaceback-design-exterior-04.jpgrapid-spaceback-design-exterior-05.jpgrapid-spaceback-design-exterior-06.jpgrapid-spaceback-design-exterior-07.jpg

Un interior spațios și atractiv

Interiorul noului model Rapid Spaceback impresionează cu volane sport, cu trei spițe, versiuni de dotări elegante și prin designul proaspăt al tapițeriei scaunelor. Așa cum este tipic pentru ŠKODA, interiorul noii ŠKODA Rapid Spaceback oferă mult spațiu: deși exteriorul noului model măsoară cu 18 centimetri mai puțin, în comparație cu limuzina Rapid, spațiul pentru pasageri este la fel de generos ca și în cazul ‘fratelui mai mare’ al acestei mașini. Partea din spate a modelului Rapid Spaceback oferă cel mai mare spațiu pentru picioare (64 milimetri) și cel mai mare spațiu pentru cap (980 milimetri), din segmentul său. La fel și volumele spațiului pentru bagaje, care sunt printre cele mai bune din segment, permit o capacitate de 415 litri sau 1.380 litri atunci când bancheta din spate este rabatată.

rapid-spaceback-design-details-01.jpgrapid-spaceback-design-details-02.jpgrapid-spaceback-design-details-03.jpgrapid-spaceback-design-details-04.jpgrapid-spaceback-design-details-05.jpgrapid-spaceback-design-details-06.jpgrapid-spaceback-design-details-07.jpg