Eleganță proporționată ireproșabil

Echipa de design a mărcii ŠKODA a conceput linii de design şi mai aerodinamice pentru OCTAVIA. Noua secţiune frontală cu grila radiatorului mai lată, care a fost extinsă şi mai mult prin farurile cu design ce imită cristalul, precum şi prizele de aer şi mai late, cu grile în formă de fagure din bara de protecţie redesenată emană masculinitate şi dinamism. Opţional, farurile sunt disponibile cu tehnologie full-LED cu funcţie adaptivă AFS.

Sunt disponibile două variante de blocuri optice spate cu LED. Luminile în forma literei C sunt acum iluminate uniform pe întreaga suprafaţă. ŠKODA OCTAVIA în versiune actualizată a crescut cu câţiva milimetri în lungime, iar lăţimea ecartamentului spate a crescut cu 20 sau 30 milimetri (în funcţie de motor şi puntea spate).

design-exterior-01.jpgdesign-exterior-02.jpgdesign-exterior-03.jpgdesign-exterior-04.jpgdesign-exterior-05.jpg

Interiorul prezintă o calitate ridicată şi este funcţional. Display-ul multifuncţional şi elementele de comandă ale sistemului de climatizare au fost uşor retuşate. Elementele subtile de iluminare din uşi (opţional) creează o iluminare ambientală pentru care pot fi selectate 10 culori diferite.

Interiorul modelelor revizuite ŠKODA OCTAVIA şi ŠKODA OCTAVIA COMBI este un loc în care oricine se simte bine, având trăsături clare, calme şi concentrate asupra esenţialului. Designul interiorului reprezintă o continuare coerentă a celui exterior: se pune accent pe liniile orizontale, care subliniază impresia de spaţiu deschis, aerisit. Suprafeţele şi formele sunt clare din punct de vedere geometric şi au linii tensionate. Instrumentele rotunde sunt mari şi pot fi citite cu uşurinţă, iar noul lor design este mai atractiv.

ŠKODA prezintă mai multe noutăţi în privinţa materialelor şi culorilor de la interior. La linia de echipare Ambition, combinaţia anterioară negru/gri pentru tapiţerie (cu panoul de instrumente negru/gri) este înlocuită cu o nouă combinaţie negru/maro (cu panoul de instrumente negru/negru). La celelalte variante de echipare sunt oferite noi materiale pentru tapiţerie, culoarea rămânând aceeaşi.
 
La liniile de echipare Ambition şi Style au fost actualizate şi elementele decorative. ŠKODA include în echiparea standard a versiunii L&K şi iluminarea ambientală pentru panourile ușilor, aceasta fiind opţională pentru versiunea Style. Elementele suple de iluminare din partea superioară a bandourilor decorative generează o lumină discretă, a cărei culoare poate fi selectată din 10 variante diferite.